Na bijna dertig jaar was er een reunie uitzending van Radio Kompas te horen via 97.4Mhz FM, dankzij de organisatie "Koekelare leeft", die ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan 'HET' radiostation van Koekelare en wijde omgeving nog eens wou laten herleven. Ze konden beschikken over een tijdelijke zendvergunning van zeven dagen en daarmee was de basis gelegd.

Een tijdelijke studio werd gebouwd op de markt van Koekelare en op 30 augustus kon er weer geluisterd worden naar "het muzikaal kloppend hart van West-Vlaanderen", ook via het internet. Via een groot zonnepaneel werd de nodige elektriciteit hiervoor geleverd. Veel ex-medewerkers van het station kwamen opdagen om hun steentje bij te dragen. Alle programma's gingen uiteraard "live" de ether in, net zoals vroeger, ook 's nachts.

Nog één keer weerklonken bekende programma's als het alles-in-één programma Kompas-totaal, het verzoekplatenprogramma "Zo maar een plaat" en nog vele andere, en passeerden de namen van vroeger de revue. Voor de mensen die het mee maakten, een prettig weerhoren vol nostalgie, voor de jeugd een kennismaking met de radio vroeger.

Enkele video's van de reunie-uitzending :

- Start van de gepresenteerde programma's van de Radio Kompas reünie van 2010

- Fragment met Jean Bretel tijdens de Radio Kompas reünie van 2010

- Fragment van de slotdag van de Radio Kompas reünie van 2010

- Fragment van het einde van de Radio Kompas reünie van 2010


Bekijk ook even de foto's van de reünie van 2010 in ons fotoalbum.

 
 
 

Home | Geschiedenis| Dagboek | Multimedia | Links

 
All Rights Reserved. http://www.radiokompas.net - Original design by Kris-Jan. Adapted by Ron Van Veen.